Aamu alkoi kengityksen teorialla yhdeksän innokkaan oppilaan ja Markku Elfvingin voimin.

Kello 11 siirryttiin ruokailemaan "ala carte" Aarteen pitopöytään.

Tarjolla oli perunoita, karjalanpaistia ja fetasalaattia,

sekä juuri paistettua rieskaa.

Puolelta päivin siirryttiin talliin käytännön töihin.

Kengitykseen tarvitseen ensinnäkin pakillisen kaikenlaisia välineitä, tonkia, leikkureita, vuolupuukkoa, kotkausrautaa, lyömärautaa, vasaraa ym.

Ja Markun alku esityksen jälkeen oppilaat olivatkin jo tuotapikaa täydessä työntouhussa.

Ensimmäiseksi pitää saada vanha kenkä irti.

Sitten vuollaan säteet puhtaaksi.

Jonka jälkeen nahkanuijalla ja lyömäveitsellä leikataan kaviosta liiat pois. Tässä esimerkkiä näyttää kurssin nuorin oppilas, vasta 12 vuotias Sandra, joka tuli äitinsä kanssa oppimaan kengitystä.

Kavio voi leikata myös leikkureilla, vaikkei sekään mitään helppoa ole.

Vai mitä tuumaan Miss Sennula 2008?;)

Viimein päästiin naulaamaan kengät jalkaan.

Ja naulat pitää tietenkin kotkata tiukasti kiinni, jottei kengät vauhdin hurmassa lennä pöpelikköön.

Ja valmista tuli, tosin verta ja hikeä jouduttiin vuodattamaan. Huom. veri kaviossa ei ole hevosesta vaan kengittäjästä.

Monesta suusta kuuluikin, jotta ei tämä mitään helppoa hommaa ole!!

Viimein päästiin nauttimaan ansaituista kahveista ja tuoreista pullista.

Kiitoksia osallistujille, olitte tosi reippaita!!